Dilan ve Engin Polat’in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi

Dilan ve Engin Polat’in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi

ABONE OL
Kasım 27, 2023 07:53
Dilan ve Engin Polat’in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat ile ilgili soruşturma sürüyor. Polatların mali müşaviri Zümrüt Yerebakan, tüm bilgileri CD’si içerisinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu. Yerebakan, 1 milyar liranın üzerinde naylon fatura kesildiğini itiraf etti.

İTİRAFÇI OLDU, TÜM BELGELERİ PAYLAŞTI
Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün’ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan’ın soruşturma kapsamındaki ifadesine ulaşıldı.

Yerebakan, sahip olduğu tüm belge ve bilgileri emniyet ile paylaşmıştır.

KARA PARA SİSTEME NASIL SOKULDU?
Yerebakan, avukat Ahmet Gün’ün Polatların kara parasını aklamak için kurduğu sistemi de ayrıntılarıyla anlattı.

Kirli sistem sistemlerini sisteme dahil etmek için yabancıya devrin yapılmadan önce, devir işlemlerinin ardından birkaç ay boş beyan verildi, daha sonra da stok beyanı beyanı verildi ve sözlü olarak mevcut Rise&Shine firmasına sahte fatura düzenlendi.

1 MİLYAR LİRALIK NAYLON FATURA
Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Masak raporunda Gün tarafından kesilen faturanın 300 milyon lira olarak bölündüğü görülürken, Yerebakan bu miktarın 1 milyar liradan fazla olduğunu söyledi.

Gün’ün kendisini aleyhine ifade vermemesi için tehdit altında olacağını söyledi Yerebakan, nasıl ifade vereceğiyle ilgili talimatlar da olacağını söyledi.

DİLAN POLAT – ENGİN POLAT OLAYI NEDİR?
İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım’da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın aralarında bulunduğu 17 şüpheli ele geçirilmişti.

DİLAN POLAT – ENGİN POLAT OLAYI NEDİR?
Soruşturma kapsamında daha önce raporlamada yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, belgeler halindeki 3 firmadan aile tarafından kullanılane ait saklanmake sözde ticaretin sahte fatura kesilme yöntemiyle 200 milyon lira para girişi belirlenmişti.

Soruşturma kapsamındaki araştırmayı sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat’a ait bir tıbbi şirket Ankara’da başka bir firmaya isim bırakmış, bu şirket hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı belirlenmişti.

Paraya dayalı bir ekip ekipler kurdu, 4 şüpheli ele geçirildi, genişletilen soruşturmada aranan 3 zanlı daha yakalandı.

Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında yer aldığı şüphelilerden 14’ü tutuklanmış, 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r