Romanya’nın Kapılarını Açtık: Büyükelçilik Ziyaretimiz

Romanya’nın Kapılarını Açtık: Büyükelçilik Ziyaretimiz

ABONE OL
Şubat 27, 2024 15:55
Romanya’nın Kapılarını Açtık: Büyükelçilik Ziyaretimiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“BU SEFER PAŞA: BÜYÜK DEDEMİN MEMLEKETİ ROMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEYDİK. 🇷🇴

#Romanya #Büyükelçi, yani #Romanya’nın büyükelçisi, bu kez bizi ağırladı. Romanya, büyük büyük dedemin memleketi. Soyumuzun izleri #Köstence’ye kadar gidiyor. Daha önce birçok kez ziyaret ettiğim Romanya’nın, Köstence dahil birçok şehrine ayak basmış biriyim. Ancak bu sefer Ata diyarı Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Sn. Stefan Alexandru Tinca’yı ziyaret etme şansını yakaladık.

Tarihi dokusuyla gizemli bir ülke olan Romanya, benim için özel bir yere sahip. 20 yıl öncesine kadar kişi başına aylık geliri 200 dolardan günümüze kadar 1.000 dolara çıkmış. Bu ülkenin zengin tarihini ve kültürünü keşfetmek büyüleyici bir deneyim.

Ekselansları, 1 Nisan itibarıyla Romanya’nın #Schengen vizesine geçeceğini paylaştı. Bu da demek oluyor ki, uçak bileti alıp Bükreş’e gitmek, ardından Avrupa’nın diğer ülkelerine geçmek artık daha da kolay hale gelecek. Romanya’nın turist sayısının artması, turistlerin önce bu güzel ülkeyi keşfetmeleri demek olacak.

Ancak, Romanya’nın yakın tarihine kadar ekonomik zorluklar yaşadığını ve Avrupa Birliği’nin bu kaderi değiştirdiğini de belirtti. Bu sırada, Türkiye’nin Avrupa’ya girişi ve kabul edilmesi konusundaki sorumu sordum. Romanya Büyükelçisi, Türkiye’nin Avrupa’ya henüz kabul edilemediğini ve bunun için cesarete ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Demokrasi ve anayasal hukuk konularında yaşanan sıkıntılar ve ekonomik açıdan Avrupa’nın gerisinde kalma durumu sorularıma da cevap buldu. Türkiye’nin yakın tarih içinde Avrupa’nın önüne geçebilecek kapasiteye sahip büyük bir ülke olduğunu, ancak Avrupa’nın henüz bu cesareti gösteremediğini vurguladı.

Devamı, @businesschannelturk ve @businesschannelturkdergi ‘de. Konsolosluğun konuk ettiği bu yazı, 20.000 adet basılarak parlamentoya, iş dünyasına ve iki ülke arasındaki ticaret birimlerine gönderildi. Dergi, şu anda Türkiye’nin en dikkat çeken yayınlarından biri olarak öne çıkıyor, ekonomiden borsaya, siyasete kadar iş dünyasının nabzını tutuyor. Uluslararası ilişkiler ve her şey bir arada.”

https://www.instagram.com/reel/C3sqpBbqlCJ/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r